Tarihçe

Battalgazi Meslek Yüksekokulu Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 30.09.1994 tarihli 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d –2 maddesi uyarınca kurulmuştur.

İlk defa 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Matbaacılık Programına 20 öğrenci alarak Eğitim-Öğretime başlayan Yüksekokulumuz, sonraki yıllarda Bahçe Ziraatı Programı, Yerel Yönetimler Programı ile Seracılık ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programlarına da öğrenci alarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Son olarak 2014 yılında Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı açılmış, bölüme 2016-2017 öğretim yılında ilk defa öğrenci alınmıştır. Yüksekokulumuz Battalgazi ilçesinde bulunan Battalgazi Yerleşkesinde eğitim öğretimi sürdürmektedir. Yüksekokulumuzda 4 bölümde 5 program altında eğitim ve öğretim faaliyeti sürdürülmektedir. Kuruluşu daha önce olan Peyzaj ve Süs Bitkileri Programına henüz öğrenci alımı yapılmamıştır.

Yüksekokulumuz 18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla” kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesine bağlanmıştır.